Eddy, wat een fantastische prestatie!

Marc en Line zijn ontzettend blij voor je serie 'Losing Our Minds' die een winnende plek heeft behaald bij de ' Best Photography Awards 2023-2024'. Je zwart-witfotografie is werkelijk betoverend en neemt ons mee naar een wereld waar tijd en ruimte even stil lijken te staan. De foto's van het groepje mensen met hoeden op het strand bij winderig weer zijn magisch. Het is een spel van licht en schaduw; het is alsof we de wind zelf kunnen voelen en de verhalen van deze mensen kunnen horen. Je hebt de rauwe, ongetemde schoonheid van de natuur en de mens in een tijdloze dans weten te vangen.

Gefeliciteerd met deze welverdiende erkenning!

Met een warme groet,

Marc & Line Crombé, Zulte (Belgium)

2024-05-31

-------------------------------

Van Renterghem Emma Examenopdracht Def Pdf
PDF – 9,9 MB 45 downloads

In haar examenopdracht 'I sea you' bespreekt Emma Van Renterghem (studente Fotografie aan de Luca School of Arts - Campus Brussel/Sint-Lukas) drie Belgische fotografen (Tom Deleenheer, Eddy Verloes en Harry Gruyaert) en vergelijkt ze hun werk met haar foto's. "De mens aan de kust, in een enorme transitie naar een staat van ontspanning, lijkt het onderwerp bij uitstek te zijn van deze fotografen. De reeks I sea you werd zo al snel in het leven geroepen."

"Wie het gevoel deelt dat de mens volledig zichzelf kan zijn aan de zee, is Eddy Verloes. Hij koppelt daar zelfs een bepaalde graad van humor aan, meer bepaald de hoogste. Hij spreekt over humor als een wezenlijk deel van zichzelf en bijgevolg ook van zijn beelden. Zijn reeks ‘Life’s a beach’ is zelfs een subtiele knipoog naar Martin Parr, zijn grote voorbeeld. Aan de zee voelt de mens zich vrij, zonder zorgen en is hij zonder grenzen. Het is de gelegenheid om de mens te vangen in zijn condition humaine. Eddy Verloes ensceneert zijn beelden weinig tot niet zodat hij de mens kan portretteren zoals hij echt is. (E. Verloes, privégesprek, 17 mei 2024). Waar Tom Deleenheer de mens als een toevallige passant ziet, kiest Eddy toch volop om zich te focussen op hem. Een manier van werken die hij deelt met Emma Van Renterghem en Harry Gruyaert."

Emma Van Renterghem (Belgium)

2024-05-27

-----------------------------

De beste humor vind ik humor met een serieuze ondertoon, en dat zie ik in jouw werk.

Odile Schmidt, Julianadorp (Nederland)

2024-06-09

------------------------------

It's great that the camera not only shows an image of the façade and the people sitting at the window, but also gives an insight into the depth of the room.

A.M. Fuchs (Germany)

2024-05-06

-------------------------------------

Great image. Superb composition. Excellent eye contact. Congratulations!

Subhajit Das (India)

2024-05-06 

-------------------------------------

Superbe Eddy ! On dirait une peinture hyperréaliste!

David Geron (Belgium)

2024-05-06

-----------------------------------------------------------------------------------

Beste Eddy Verloes,

Uw werk is enorm inspirerend en van een talent dat ongelooflijk vernieuwend is. Het was een unieke ervaring om uw werk en uw creatief proces vandaag te mogen aanschouwen in de setting van een kerk. Eindelijk een juiste bestemming voor de kerk vandaag. We hebben genoten en genieten nu van uw website. Er komt nog meer van u en ik kijk ernaar uit.

Groeten,

Nikolaj Vercruysse (Lubbeek)

Directeur CVO Lethas Brussel

2024-04-28

----------------------------------

Fotografie. De literatuur van het licht.

Zoals in de poëzie
zijn er fotografen die voor de Kunst schrijven.
Academisch.
En gelukkig zijn er ook de andere die een beeldig verhaal vertellen.

Zij die ‘le moment décisif’ verkiezen boven de ‘steriele studio’.

Ooit was het portret voorbehouden aan de rijken.
De schilder kwam langs met zijn ezel en hij bekleedde de Naakte Keizer.

Toen kwamen de gebroeders Lumière met het Licht.
En als het vogeltje ging vliegen, dan moesten wij ernstig in de lens kijken.

De Cheese en de Selfie… tja, die fastfood laat ik aan andere denkers.


PS.
Ik moet mijn portretje hier nog wat fotoshoppen. Maar dat is voor later.

PS. 2.
“Lees maar er staat niet wat er staat” – Martinus Nijhoff.

“Kijk maar, je weet niet wat je ziet.” – Uvi parafrase.

PS.3
De fotograaf Eddy Verloes doopte zijn foto met de naam ‘Trust’.
Heerlijk.
En vertaalbaar in menig betekenis.

Wie oog voor detail heeft, ontdekt waardoor de fotograaf geïnspireerd werd.
Maar zijn ‘doopnaam’
zegt nog zoveel meer. Zoals de zee dat kan.

 

Philippe Duchamp

2024-03-29 (Goede Vrijdag), Leuven (Belgium)

--------------------------------

Beste vrienden, 

burgemeester en schepenen hier aanwezig, 

beste gemeenteraadsleden en leden van het bijzonder comité,

beste leden van de cultuurraad, beste voorzitters van de adviesraden, ereburgemeesters, ook de leden van de selectiecommissie en het inwonerspanel hier aanwezig, beste familieleden en vrienden van Eddy,

beste Eddy,

ik heet jullie van harte welkom op deze viering en receptie in dit mooie kunstdorp Neervelp, waar wij in het kloppend hart twee primeurs mogen weggeven:

1       de toekenning  van een mooie onderscheiding, namelijk een ereburgerschap aan een "nog levende" ereburger

2       de eerste culturele activiteit sinds de officiële opening van deze socioculturele  omgebouwde kerk, namelijk een fototentoonstelling, en meteen is het een schot in de roos!

* Eerste ereburger

Op de gemeenteraad van 21 december 2023 kreeg fotograaf Eddy Verloes de onderscheiding 'Ereburger van Boutersem'

Hiermee volgde de voltallige gemeenteraad de beslissing van het adviescomité - samengesteld uit een burgerpanel en de voorzitters van adviesraden - dat uit een lijst van genomineerden hun voorkeur kenbaar maakte. 

Ik citeer de woorden van het adviescomité dat vond dat Eddy Verloes een inwoner is die eruit springt op artistiek vlak en zich heeft geprofileerd als een internationaal kunstenaar. Zijn werken vallen zeer regelmatig in de prijzen en worden veelvuldig uitgekozen om mee te doen aan prestigieuze tentoonstellingen en befaamde fotowedstrijden over de hele wereld waarbij hij ook al tal van awards heeft gewonnen en eervolle onderscheidingen heeft gekregen.

Wie ben ik om dat vandaag tegen te spreken? 

Eddy is inderdaad een culturele duizendpoot met wereldfaam!  Een wereldwijd bekend fotograaf! Zijn werken laten niemand onberoerd. 

Ze roepen talloze associaties op, of zijn confronterend, of laten je in je pen kruipen, maar munten telkens weer uit in originaliteit en creativiteit en gaan bovendien altijd opnieuw naar het hart.

Ik citeer hier enkele lofbetuigingen:

"jij maakt iets eenvoudigs groot, iets onvindbaars vindbaar."

"Jij tovert schaduw tot licht, licht wordt schaduw.Jouw foto's hebben zo'n grote zeggingskracht. En je hoeft daar zelfs geen germanist voor te zijn. Met jouw beelden spreek jij alle talen van de wereld. Dat is zoals de muziek."

* Een palmares om trots op te zijn!

Eddy heeft een palmares om trots op te zijn, en scoort sinds het begin van de coronaperiode 2020 hoge toppen met zijn unieke fotoreeks over ultraorthodoxe joden die hij toen maakte aan de Belgische kust:alleen al deze fotoreeks laat een mens verbazen en omverblazen.

Eddy werd hiermee Travel Photographer of the Year in 2020, mocht de prestigieuze Pangea Prize van de Siena Creative Photo Awards 2021 ontvangen, werd geselecteerd als een van de beste hedendaagse fotografen door de gerenommeerde Amerikaanse site All-About-Photo, was hiermee “Photographer of the Year” in 2022 op de Spider Awards in Beverly Hills (VS), Grand Prize Winner of the Great Photo Awards 2023 in Griekenland en  was een week geleden hierdoor nog uitgenodigd voor het grootste fotofestival ter wereld in de Verenigde Arabische Emiraten. 

De lijst van prijzen en awards is zó indrukwekkend en uitzonderlijk, dat we ons de vraag kunnen stellen in welke landen hij nog geen award heeft mogen ontvangen.

* CV

Voor de mensen die nog meer willen weten wat deze kunstenaar en visuele verhalenverteller allemaal heeft gepresteerd, schuimde ik even zijn website af, en ik nodig jullie allemaal uit om dit ook eens te doen:

Hij studeerde in het verleden Germaanse filologie (magna cum laude) en filosofie aan de Universiteit van Leuven, en aan de Albert-Ludwigs-Universität Freiburg im Breisgau, Duitsland. Ook volgde hij fotografie aan het Leuvense CVO. 

Wij kennen hem ook als voormalig organisator van de Leuven Plaza Proms/Plaza Night in de jaren 2005-2009. 

Van 2015-2024 konden jullie Eddy bewonderen op tentoonstellingen in verschillende galerieën of bijzondere locaties (solo of met andere fotografen, schilders, dichters, beeldhouwers, muzikanten, componisten, videokunstenaars, mixed media kunstenaars) in de VS, Verenigd Koninkrijk, Canada, Verenigde Arabische Emiraten, Mexico, Brazilië, Rusland, Duitsland, Griekenland, Kreta, Malta, Hongarije, Spanje, Italië, Servië, Oostenrijk, Frankrijk, Nederland en België.

En niet te vergeten: hij was ook  telkenmale aanwezig op onze eigen Kunstroute Boutersem, waar hij ook dit jaar in het sfeervolle kerkje van Butsel weer zijn werken zal exposeren. Over Butsel gesproken: ik hoef u niet te vertellen dat de mistige ochtenden aan de Velpe, de wandelpaden en de Finse piste, de prachtige uitkijk op het kerkje, de Castellumsite en de mooie vergezichten in onze streek inspirerend werken. 

Voeg daarbij het oog van de meester, en je weet waarom deze man van Butsel het zo ver heeft geschopt.

Eddy is een duizendpoot, die tot voor kort docent Nederlands was aan de Voorbereidende Divisie van de Koninklijke Militaire School. Daarnaast is hij ook een sportman, een fervent organisator, kunstliefhebber, muziekliefhebber en een grote hondenvriend. Een levensgenieter die graag reist en houdt van de culturen over heel de wereld, zoals zijn werk ook laat uitschijnen.

Maar hij houdt vooral ook graag van het rustige en stille Butsel en de natuur daaromheen.

Én hij heeft iets met schoenen! Iets verklapt mij bovendien dat hij een marketing man is, of heb ik dit fout?

* Gulle schenker

Maar naast een aimabele man met een arendsoog en een poëtische lens is Eddy ook een gulle schenker!

Hij schonk de gemeente twee grote foto’s op doek : eentje hangt voortaan in het Cultureel Centrum van Boutersem en een ander in de inkomsthal van de gemeentelijke basisschool van Boutersem. Op die manier kunnen de inwoners van Boutersem permanent een glimp opvangen van het talent van hun ereburger.

Er is nog veel te vertellen over deze man, maar "vertellen"  kan hij zelf veel beter!

Ik nodig jullie uit om een groot applaus te geven voor deze Meester Fotograaf en een toast uit te brengen op onze ereburger, waarna ik Eddy graag even aan het woord laat!

Maar eerst wil burgemeester Chris Vervliet graag de officiële oorkonde "ereburger van Boutersem" aan Eddy overhandigen.

En tot slot zal onze gemeenteraadsvoorzitter Bart Dussart hem nog een mooi geschenk geven, als dank en appreciatie.

 

Speech van Guy Vanbelle, Schepen van Cultuur Boutersem, uitgesproken op 23 maart 2024 in de kerk van Neervelp naar aanleiding van het ereburgerschap van fotograaf Eddy Verloes

2024-03-23

-----------------------------------------------

Photos: Joëlle Goffin
---------------------------------
Niet een alleen een topfotograaf, maar ook een fantastisch mens en inspiratiebron. Hij gaf me zelfvertrouwen toen ik er geen had,
en leerde me creatief om te gaan met taal. Ik ben nu beëdigd vertaler-tolk, en dat heb ik toch wel aan hem te danken.
Bedankt Eddy Verloes en dikke proficiat met je ereburgerschap in Boutersem.

 

Viktorine Brimeyer (Belgium)

2024-03-21

-----------------------------------------------

Dag Eddy, Maestro,

zopas even gestruind door de bruisende fanmail over uw oeuvre.Jawel, oeuvre.

Waarde Eddy, het moet niet makkelijk zijn om deze weelde aan lof te dragen en niet te zweven dankzij de thermiek van deze laudatio's.

OLV en OLH die hebben reeds een Feestdag. Tere ere van hun Hemelvaart.Spijtig dat ik zo oud ben, ik zal het dus wellicht niet meer meemaken.

Maar ooit komt er een Eddy-ter-Hemelvaart-dag.Misschien zelfs een Processie. Met kaarskens.

In afwachting, groet ik u met de nodige adoratie.

PS.Ik heb uitdrukkelijk gevraagd aan mijn kinderen dat wanneer mijn heengaan gekomen is, dat het laatste wat mijn stad van mij te zien krijgt, bij Pues u wellicht bekend, de lichtdrukmaal is die gecreëerd werd door uw blik en het licht van God.

Tot in der eeuwigheid. Amen.

Philippe Duchamp (pseudoniem voor Gust Van Camp), dichter-levensgenieter, Leuven (Belgium)

2024-03-19

---------------------------------

Dear Eddy,

My name is Markos Dolopikos and I am the artistic director of Blank Wall Gallery. I have seen your work in the exhibitions at the gallery and I think it is very remarkable.
Blank Wall Gallery has decided to take another step to promote artists and I think you deserve to be one of them.
As part of our effort to promote the work of the artists exhibiting in our gallery and to make it known in other countries, we are initiating Blank Wall Gallery exhibitions in various countries abroad. In this way, we will help the artists who have trusted us with their work for so many years to create a more complete portfolio, as their CV will include exhibitions in various countries and galleries. We will also help them to show their work in a wider audience and make their name known.
These exhibitions will include artists that we have chosen based on the work we have already seen and you are one of them. So, we would like to talk on a personal level to select some of your photos to be exhibited abroad.
The transfer of the photos and the rental of the space abroad as well as the setting up of the exhibition and the supervision of the space on the days of the exhibition will be done by us. Also, these exhibitions will be free for the public.
The first exhibition we have planned is in Venice at the end of June. The subject of the exhibition will be free because we want the most representative sample of each artist's work to be selected. We would really like your work to be in this exhibition because it adheres to the standards and aesthetic we have as a gallery.
If you are interested, contact the gallery's email for more information.

Sincerely yours,
Markos Dolopikos (Greece)

2024-03-19

---------------------------------------------

Beste Eddy,

Je werk is Kunst.

Heb je toevallig geschiedenis of kunstwetenschappen gestudeerd? Ik voel een bepaald historisch uitgangspunt.

Wat jij doet met personages in je composities, heb ik nog nooit gezien. Meesterlijk! Echt waar. Oké, ik ben zelf vooral gespecialiseerd in het werk van de "oude" Belgische surrealisten en concept art en weet niet zo heel veel van fotografie (wel van filmgeschiedenis). KNAP!

Het is hartverwarmend om hier te lezen dat nog tal van mensen verder durven te kijken dan de lelijkheid waarmee de hyperkapitalistische maatschappij ons doof en dom wil houden. Eddy toont ons op doorleefde, intelligente, en bijzonder esthetische wijze wat het tegengif is voor een snelle hap, een alternatief voor de makkelijk verteerbare kick. Hij zuigt onze aandacht naar het duistere, naar de schaduw van het mysterieuze, naar die oncomfortabele plek waar we uitgedaagd worden door onze beperkingen, vaststellen dat kennis belangrijker is dan drijven op triviale zekerheden. Bedankt allen.

Geert Coppens - kunstenaar (Belgium)

2024-03-19

-------------------------------------------

Cher Eddy,

 

Au nom de tout le comité Des Aristides, nous voulons te remercier chaleureusement de nous avoir rejoint comme invité d’honneur l’espace d’un week-end lors de notre exposition annuelle. 

 

L’exposition de tes belles images et ta très intéressante conférence dans nos modestes locaux ont réjouit tous nos visiteurs. 

 

Les Aristides 2024 étaient un grand cru avec plus de 1.000 visiteurs. Tu fais partie intégrante de cette réussite. 

Un très grand merci et à très bientôt 

 

Très cordialement 

"Les Aristides" (Rencontres Photographiques)

2024-03-13

---------------------------------------------

Bonjour Monsieur VERLOES,

 

J'ai découvert vos photographies lors de l'exposition "les Aristides" à Waremme le weekend dernier, et elles m'ont particulièrement touchée par leur ambiance sobre, douce, mystérieuses et surtout poétique.  J'ai adoré. Bref j'ai donc fait une petite recherche et ai découvert l'existence de vos livres. Je souhaiterais vous en commander deux :

"Aardelingen/earthlings"

"Buiten zinnen/losing our minds"

Encore félicitation pour votre  travail, c'est une belle découverte pour moi. Je suis photographe amateur et je pratique principalement la photo de rue et le portrait.  La transmission d'émotions est pour moi primordiale en photographie, et les vôtres dégagent réellement un sentiment particulier qui me touche personnellement.

Belle journée à vous,

Florence Leonard , Ochain (Clavier) 

2024-03-13

--------------------------------------------------

"Eddy Verloes: symbolisch literair fotograaf, Koning Eenoog (gekleed in een gewaad van ernst en scherts), visueel verhalenverteller, vertolker van een werkelijkheid die het verhaal van de wereld is, zachte verzamelaar van het ongrijpbare, seismograaf van clair-obscur, de lichtgevoeligaard die gebaat is bij donker, spoorzoeker uit de kantlijn van de verbeelding, zo breed als de ziel diep is, mateloos prijzenbeest, voltijds mens (aardeling), schepper van pure schoonheid."

Luc Lavaert, germanist en poëzievreter, Oostende (Belgium)

Inleiding uitgesproken bij het interview met Eddy Verloes in boekhandel Corman, Oostende

2024-02-15

-----------------------------------

Beste Eddy,

Ik heb al foto's van u gezien, ze zijn indrukwekkend !

Piet Swerts, Vlaams componist, Varsenare (Belgium)

2024-02-04

-----------------------------------

Beste Eddy,

Nogmaals hartelijk dank voor de schoonheid van jouw werk.

Vooral de 'Buiten zinnen' -reeks vind ik van een verpletterend, buitenaards gewicht.

Ze doen mij een beetje denken aan de reeks jonge priesters in de sneeuw van Mario Giacomelli. Even tijdloos en puur.

 

Vriendelijke groet,

Norbert De Beule, meneer o (dichter), Sint-Niklaas (Belgium)

2024-01-29

---------------------------------

Beste Eddy,

Je fotoreeks van 'Buiten zinnen' is geweldig !! Je boek ligt nog op m'n atelier.

Maar graag tot weldra!

Peter

Peter van Heirseele (Herr Seele), kunstenaar (Oostende, Belgium)

2024-01-28

------------------------------------------------

Beste Eddy,

je bent de Spilliaert van de fotografie,

Van harte,

Paul Demets (recensent, dichter), Olsene

2024-01-27

--------------------------------------------------

Ik heb veel bewondering voor uw foto's.

Steve Willaert, famous Belgian composer, arranger, musician and producer (Kapellen, Belgium)

2023-12-29

---------------------------------

In sommige van je zwart-witfoto's zie ik mijn hele leven: 't is zo heftig, een Bé-LEVEN. Je ráákt ! 

Ann de Schamphelaere (Belgium), germaniste

2023-12-28

----------------------------------

Maar Eddy toch... wat heb jij toch een ongelooflijk fotografisch oog,

een oog voor de schoonheid van mens en natuur.

Dank om te kunnen meegenieten. Top !

Régine Lievens (Belgium)

2023-12-17

------------------------

Geachte Eddy,

Zojuist uw prachtfoto's van de chassidische joden gezien... 'zwarte mannenzee' ... 'als zandlopers van een trage schoonheid...'

Compliment. Met hartelijke groet,

Adriaan Berkhout (Nederland), kunstenaar -filmmaker-fotograaf

2023-12-07

------------------------

Ik wacht op de grootste tentoonstelling in België, sant in eigen land hé.

Waar is je uitnodiging voor Pompidou op radio Klara, tijd voor SMAK, BOZAR, MuZee, FOMU Antwerpen, BAM in Mons, La Boverie in Liège...?

En dan verder naar Nederland: Voorlinden, Tilburg, Bonnefantenmuseum Maastricht...

Met jouw prijzen hoor je echt thuis in de grote musea!

Beste groeten,

Veerle Meskens (Belgium)

2023-12-05

-----------------------

When we first saw Eddy Verloes' photo, "Losing Our Minds," it immediately hit us: we had never seen anything like it before. To make something truly original in this day and age is a huge feat, which is why it is no surprise to us that the judges chose this image to win.

 

Jury Refocus Awards  (by Lily Fierman) 

2022-09-13

___________________________________

This series is my all time favorite photos. Other than ''trafalgar square'' by Matt Stuart this series is at the top of street photography, Eddy.

Congratulations a million times over ! I love both the visual and emotional contrasts that you so brilliantly captured.

Just too fabulous ! All of them!

 

Jane Lyons (USA), photographer

2023-11-30

------------------------------------------

Dit is ook mijn favoriete reeks aller tijden... daardoor heb ik je werk leren kennen!

 

Marianne De Meyer (Aarsele, Belgium)

2023-12-08

-----------------------------------------------------------

This photo is spectacular! Very exciting setting!

 

Jostein Elmar Seljehaug (Norway), photographer

2023-11-30

------------------------------------------

Unieke opname ! Een iconische foto, beste Eddy !

 

Piet Haaksma (The Netherlands), photographer

-----------------------------------------------------------

There is nothing more surreal than reality itself. 

Great capture, Eddy :))

 

Alexander Jikharev (Germany), photographer

-----------------------------------------------------------

This is definitely wonderful, Eddy. Sublime monochrome which makes the scene a bit surreal.

Many congrats!

 

Gaia Rampon (Italy), photographer

------------------------------------------------------------

I love the feeling of freedom within their cultural form of dress!

Congratulations, Eddy !

 

Sydney Harter (USA), photographer

-------------------------------------------------------------

Beste Eddy,

Waw ! Wereldklasse, zo'n document !

Betty Joris (Kessel-Lo, België)

2023-11-12

------------------

Prachtig Eddy, je hebt zo'n mooie manier van kijken.

Monique Leegwater (Borne, Nederland), dichter

2023-11-12 

-------------------

Sterk ! Een foto om jaloers op te zijn...

Annie Boedt (Oostende, België), fotograaf

2023-11-12

--------------------

Ausgezeichnet ! Fast wartet man auf den Moment, wo der Reiter weiter trabt

und Suleika im Vordergrund links ihren Bauchtanz weiter macht !

Ingo Zander (Deutschland), Photograf

2023-11-12

---------------------

Moh jongens, die foto zegt alles !

Isabelle Vandemaele (Oostende, België)

2023-11-12

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dear Eddy,

Both your skills as a teacher and photographer are way beyond average, that’s why you manage to stand out of the crowd in both niches.

Ignace Renaud (Tienen), a former student

2023-11-06 

----------------------------

Beste Eddy,

Je foto's treffen altijd het hart van de dingen, het plekje waar schoonheid het diepste wordt gevoeld.

Hartelijke groeten,

Miriam Borgermans, jeugd - en youngadultschrijfster (Kalmthout)

www.borgermans.be

2023-11-04

-----------------------------

Dag Eddy,

We hebben elkaar gisteren ontmoet op het terras van het Moorinneken in Leuven en de man die bij jou zat, had overschot van gelijk: je foto's zijn ongelooflijk prachtig! Kun je iets laten weten als je eens een tentoonstelling geeft of een boekvoorstelling. Het zou heel interessant zijn, niet alleen voor mijzelf maar ook voor al 'mijn' immersieleerlingen en voor mijn collega-gidsen! In ieder geval nog heel veel succes toegewenst!

Groetjes, Karina

Karina Seynaeve (Belgium)

2023-09-17

----------------------

Subliem, je foto met als titel "Hold back the night" !

"Betovering van autowegen 's nachts ,als bleke maan met me mee kan rijden...".

Magic , so pure. Waarom denk ik nu bij de titel "Hold back the night" aan Yeats...?

Ann de Schamphelaere (Belgium)

2023-09-15

---------------------------------------------

Auteur

Jew in the City

 

Eddy Verloes congratulations and thank you for seeing our community with a kind eye. A picture like this only happens when the photographer can appreciate the subject.

 

Jew in the City (https://jewinthecity.com)

2023-09-14

--------------------------------------

--------------------------------------------------

Dag Eddy,

Ik heb een vraagje aan jou. Ik doe fotografie in avondschool. We moeten voor een een werkje een fotograaf kiezen waarbij we zijn biografie en 10 foto's uit zijn portfolio moeten bespreken. De foto's moeten gaan over straatfotografie, portretten, landschappen of reportages. Ik dacht het te hebben over straatfotografie. Zou ik jouw foto's mogen bespreken en kan je me hierbij eventueel wat helpen bij de bespreking van de foto's?

Groetjes,

Nancy Thuben (Elewijt)

2023-09-13

---------------------------------------------------

Dag Eddy,

Het was geweldig om op zondag 11 september aanwezig te kunnen zijn op de vernissage in het CC Hasselt.

Bedankt voor de uitnodiging!

Jouw werken laten een diepe indruk na.

Zo mooi gepresenteerd ook.

Tof dat je ook tijd maakte voor een babbel.

Groetjes, 

Nancy Thuben (Elewijt)

2023-09-11

---------

Le littoral n'est pas seulement les splendides couchers de soleil ou les plages ensolleilées, ou le oyaume des naïades, mais les jours pluvieux. J'ai flashé sur l'image d'Eddy, pour son originalité de prise de vue qui élève la photographie barre à la photo d'Art, une photographie qui a toujours été mon crédo.

Guy de Clercq (Photography @art.com)

2023-08-27

-----------------------------------------

Als Spilliaert het nu zou schilderen, zou het bijna identiek zijn..zoveel lagen zee, zo'n Women with a Hat ! ( I take my hat of for you Eddy!) :-)

Godfried De Groe (Belgium)

2023-08-13

-------------------------

Eddy, je maakt aan de lopende band parels van schilderijen !!

Eric De Koster (Belgium)

2023-08-13

---------------------------

Dit is een echt schilderijtje, het doet me denken aan Renoir.

Prachtig !
 
Kristien De Cort - Lindebrings (Belgium)
 
2023-08-14
------------------------------------------

Zo mooi ! 

Edward Hopper zou het zomaar schilderen.

Carmen Demuynck, Paal (Belgium)

2024-04-16

------------------------------------------

Inspirerend ! 

Ga ik me door laten inspireren voor het maken van een schilderij... als dat mag?

Eva Nuyens, Marbella (Spain)

2024-04-16

-------------------------------------------

 

Heel mooie foto ... Mooie pastelschakeringen... Knappe golven en het zwarte schaduwlijntje maakt het helemaal af.... Geweldig hoe die het geheel maakt en aan weerszijden overgaat in een golfje..... Het geheel doet me aan schilderijen van Emile Claus denken....

 

Marie-christine Vanden Neuvel (Belgium)

2023-08-11

 

------------------------

Weer prachtig, up naar de volgende eervolle vermelding of prijzenpot!!

Subliem zicht met het golvende water en de schaduwpartijen , zelfs de bootjes versterken het beeld!!

 

Godfried De Groe (Belgium)

2023-08-11 

-----------------------------------

Onbeschrijfelijk hoe je op het juiste moment zo een foto kunt nemen !

Proficiat om altijd deze mooie foto's te delen . ..

Bedankt Eddy.

 

Christiane De Vos (Belgium)

2023-08-11

---------------------------

 

KRACHTIG, kwetsbaar, de blik van de ander

en de zee... die ontroert, beroert en sporen nalaat

die ertoe doen

 

Christel Helsen (Messelbroek)

2023-08-06

 

 

----------------------------------

Eb en Vloed.

Turbulentie en Neerliggen.

Stemmingswisselingen.

Prachtige foto!

 

Helga Broos (Bierbeek)

2023-08-06

 

________________________

Wat een mooi spel van zwart/wit/grijstinten.... zoveel beweging en zoveel suggererend

en toch een 'stille' foto waar 'voorlopige' kalmte uit straalt ...

geen stilte voor de storm, maar eerder rustige duinen waar de wolken respect voor tonen en niet van plan zijn hun kracht op los te laten...

 

Marie-christine Vanden Neuvel (Belgium)

2023-08-11

----------------------------------

Zulke prachtige foto's allemaal in je portfolio! Mijn hart gaat vooral uit naar de mistige landschappen, de wolken, de zee, de spinnenwebben, broze weefsels en schaduwen van mysterieuze stervelingen.

Wat ik van jouw foto's zo prachtig vind, is de ruimte voor de verbeelding, het voorzichtig aanraken zonder er helemaal vat op te krijgen. Ik herken daarin het eenzame, steeds maar weer zoeken naar een bestemming zonder die te bereiken en dan de toevallige ontmoetingen met de ander, die troosten en verlichting geven. Jouw rijen bomen die zich spiegelen in het water vind ik heel erg mooi: wat is schijn en wat is wezen? Wat ik mooi vind in de wolken, is het voortdurend van vorm veranderen, nooit hetzelfde zijn; de mist roept de onkenbaarheid op, de spinnenwebben de schoonheid van het kwetsbare, de broze weefsels de schoonheid van vergankelijkheid en onze sterfelijkheid.

Dietske Geerlings, dichteres-schrijfster, recensente en docente Nederlands (Zutphen, Nederland)

2023-08-05

Gerhard Verfaille, 

directeur Cultuurcentrum Hasselt

2023-07-28

 

-------------------------------------------

 

 

Super: zo'n landschap waarin je als 'ziener' 'ingezogen' wordt! énig.

Superlatieven schieten tekort, mag ik je complimenteren vooral?

 

Ann  de Schamphelaere, Scheldewindeke (Belgium)

2023 -07-24

----------------------------------

Beste Eddy,

Ik heb ‘Zeezuchten’ in één adem, zonder zuchten, maar boordevol enthousiasme, op een nachtelijk uur uitgelezen. Een boek om te bewonderen en van te houden… Ook een warme felicitatie aan Anne Meerbergen. ‘Wie goedgezinde woorden zaait’?… 

Lieve zomerse groet,

Gil Aerts, Londerzeel (Belgium)

2023-07-21

Eddy,

jij maakt iets eenvoudigs groot,

iets onvindbaars vindbaar.

Jij tovert schaduw tot licht,

licht wordt schaduw.

 

Gil Aerts (Londerzeel, Belgium)

2023-07-13

--------------------------------------------

Dat tikkeltje geheimzinnigheid doet mij van dat harmonisch landschap houden, Eddy...

Het geeft mij een rust, die niet voorbijgaat...

Gil Aerts (Londerzeel, Belgium)

2024-03-03

----------------------------------------------------

Voor mij is dit een van je sterkste beelden.

Wat een onheilspellende sfeer!

Gie Sels (Belgium)

2023-07-13

-----------------------------------------------------

Dit is weer een mooi voorbeeld Eddy van jouw specifieke blik die je meegeeft in je foto’s . Het is net de combinatie tussen het sobere beeld waarin je iets toont, dat anderen misschien over het hoofd zien en net dat dan verbindt  met het woord “connectie “ dat je werk zo bijzonder maakt!

Terechte erkenning… maar zo massaal… dat moet wat met je doen!

 

Veerle Meskens (Belgium) 

2023-07-13

----------------------------------------------

Je leest wel eens

dat het centrum het niet houdt,

maar wanneer het midden off-grid gaat,

krijgt die plek, een stip die je pas later

als een deel van het verloop herkent,

iets dat begint te lijken op

eeuwigheidswaarde.

 

Jean Luc Lambreghts , dichter (Belgium)

2023-07-13

----------------------------------------------------

Je ziel kunnen uitdrukken in wat

de natuur je meegeeft aan talent...

een universele waarde ! 

 

Betty Joris (Belgium)

2023-07-11

--------------------------------------------

Beste Eddy,

Jouw foto's hebben zo'n grote zeggingskracht.

En je moet daar zelfs geen germanist voor zijn.

Met jouw beelden spreek jij alle talen van de wereld.

Dat is zoals de muziek.

 

Philippe Duchamp (Belgium)

2023-07-11

--------------------------------------------

Beste Eddy,

Er is zó veel te zien op de foto....

en tegelijkertijd toch weinig....

straf !

 

 

Zjeeke Polleunis, Herk-de-Stad (Belgium)

2023-07-07

 

 

Beste Eddy,

Jij hebt die speciale toets/benadering in al je foto's en daar hou ik van.

 

Roos Deschamps, Gent (Belgium)

2023-07-01

--------------------------------------------

 

 
 
De recensies over ons album 'Crashes and crushes' waren unaniem lovend. Geregeld kregen we een extra pluim voor onze versie van het Eurythmics nummer 'Here comes the rain again', gezongen door Anne Mehaignoul. Reden genoeg voor ons om het nummer apart uit te brengen met een schitterende foto van fotograaf Eddy Verloes, waarvoor hartelijk dank! : https://youtu.be/IRDnSq4JVjU
 
Groetjes,
 
'The River curls around the town' (Bart Bekker, Jan Vanwinckel, Mick Shorter en Anne Mehaignoul), Tienen (Belgium)
 
2023-06-30

 

 

Belgian photographer, Eddy Verloes, confronts his viewers with his atmospheric landscapes that make one question its real or surreal nature. His photographs carry a melancholic beauty as they make time appear still, encouraging his viewers to consider how long are the moments we really have and do we enjoy them. Verloes’s narratives are symbolic and poetic as his visual compositions, though spontaneous, carry immense detail. “I set my sights on that same spot and my photos raise a gentle agent or even broad smile on our faces. What, in fact, are we doing here? How do we fritter away our time on this planet? We race past ourselves all year round only to make up the "lost time" in one or another paradise.”

The featured artwork is titled “Mysterious horses” and was selected for the Chelsea International Photography Competition Exhibition.

Best regards

New York Art Competitions

2023-06-23

----------------------------------------

Beste Eddy,

Heb net je foto- en gedichtenboek 'Aardelingen' met CD ontvangen.

Mooi werk !

Ik vind er rust in.

Dank je.

 

Tijs Posen - fotograaf, Tongeren (Belgium)

2023-06-04

-----------------------------------

 

Beste Eddy,

Ben deze week gaan kijken in het CC Binder Puurs-Sint-Amands naar je expo 'Buiten zinnen/Losing Our Minds'. Prachtige foto's ! 

Sterk werk, maar tegelijkertijd voelde ik ook een enorme eenzaamheid. Ik werk zondag in het Verhaerenmuseum, was anders graag gekomen naar jullie voorstelling in het CC Binder. Veel succes ! 

Anne Van Goethem, Emile Verhaerenmuseum, Sint-Amands (Belgium)

2023-04-28 

------------------------------------------------

Dag Eddy,

Leuk toekomen deze ochtend met jouw foto's aan de muur in het CC Torhout. Ze komen mooi uit tegen de zwarte achtergrond hier !

Ik ben weg van je foto  bij de vloedlijn 'The sea is the reflection of the soul' (zie hiernaast). Kan je me de prijs ervan mailen op klein formaat, matte print (zoals die in het CC Torhout hangt)?

Hartelijke groet,

 

Karien Bardoel (Belgium)

Programmator Dienst Cultuurcentrum de Brouckere Torhout

2023-04-05 

----------------------------------------

 

Dear EDDY VERLOES,
 
AMSTERDAM WHITNEY International Fine Art congratulates you on being accepted to our distinguished Family of Artists. After carefully reviewing your artwork, Amsterdam Whitney Gallery's Curatorial Review Committee has formally selected you to participate in our elite museum-caliber Representation Program.  Our noteworthy Curatorial Review Committee was most impressed by your superb PHOTOGRAPHY such as "SEA WATCHER" which resonates with a profound visual narrative as you reveal the invisible within the visible. The spiritual artistic journey that your lens captures was quite impressive and was a triumph of personal expression. "ZEN AT SEA" generated a profound sense of symbolism while reflecting a universal message.  We salute you on your aesthetically absorbing Photography which reverberates with a dynamic textural sense and powerful visceral shapes.  We were enthralled by the emotive quality of  "POETRY DEVOTION" which reflects your fine talent, unusual perspective and vibrant visual intensity of colors. Your compelling "AGAINST THE CURRENT" conveys your unique artistic vision of capturing the impalpable as you seize the essence of the emotional and physical experience.  Our Committee salutes you on your stellar "Third Eye" featuring an important visual narrative with its emotional link to the human and artistic experience.  We are so pleased with your marvelous Photography and the positive energy of your stellar compositions. 
 
We would be delighted to showcase your marvelous art in an exciting exhibition at our beautiful Chelsea, NYC gallery.
 
Founded in 2002 and Celebrating our 21st Anniversary, AMSTERDAM WHITNEY  Gallery bears my husband's distinguished Family Name and is a premier, museum-forum curated gallery located in the of Heart of Chelsea- the global epicenter of the art world. AMSTERDAM WHITNEY Gallery, widely known as one of Chelsea's most distinguished museum-caliber, Contemporary Masters art galleries, offers the artist outstanding credentials, prestigious reputation and famous, pre-eminent world class international name recognition.  AMSTERDAM WHITNEY Gallery is emblematic of the highest standard of excellence, noteworthy art world status, and international prestige.  We are deeply dedicated to the advancement of the artist's career amongst distinguished collectors, art cognoscenti, art consultants, and international VIPs.  Our elegant gallery, known as the most beautiful gallery in Chelsea, will offer you a stimulating and exciting, museum-quality environment to dynamically and professionally promote your art.
 
With 49 years of the highest expertise, academic background and consummate experience in the art world, including Museums, influential Madison Avenue Galleries and Auction Houses, I look forward to working with you in the advancement of your art career and the attainment of your finest art credentials.
 
 
Sending you "NYC-Chelsea Greetings,"
 
Cordially Yours,

Ruthie Tucker
Executive Director – Curator

 

Amsterdam Whitney Gallery
210 Eleventh Avenue (between 25th and 24th Street) Chelsea
New York, NY 10001
Phone & Fax: (212) 255-9050 
AmsterdamWhitney@aol.com
www.AmsterdamWhitneyGallery.com
 
2023-04-03 (USA, New York)

------------------------------------------------------------

Wat een prachtige foto, beste Eddy ! Je bent een schitterende kunstenaar. Goed te begrijpen dat je zo dikwijls in de prijzen valt.

Je onderwerpen en composities zijn geweldig. Ze grijpen me telkens aan en laten me steeds verder nadenken, fantaseren... Ze blijven in mijn

hoofd hangen...

Een hele dikke proficiat en bedankt dat ik mag genieten van je creativiteit.

Hartelijke groet,

Hermine van Tiggelen (Belgium)

2023-04-02

----------------------------------------------------

Beste Eddy,

Op 31 maart lanceert The river curls around the town zijn vierde album: crashes and crushes

Uiteraard zijn we bijzonder blij en vereerd dat je voor onze nieuwe worp de foto's hebt geleverd.

De hoes van het album hierboven ziet er alvast fantastisch uit !

Hieronder ook nog je foto bij de song Battlefield en je foto bij de song The fox is in the garden.

Veel dank hiervoor!

Bart Bekker, Jan Vanwinckel en Mick Shorter (Tienen, Belgium)

https://www.therivercurlsaroundthetown.com

2023-03-23 

----------------------------------------

Dag Eddy,

De vernissage op 12 maart met Boogie Boy (Paul Ambach) en Hervé Martens was bijzonder geslaagd in ons CC Binder Puurs-Sint-Amands.

We hebben er met z'n allen enorm van genoten.

Gelukkig hangen je prachtige foto's er nog tot 30 april 2023, met als afsluiter de voorstelling 'Buiten zinnen' ! Iets om naar uit te kijken!

Vriendelijke groeten,

Liesbeth De Keersmaecker

Programmatie CC Binder Puurs-Sint-Amands (Belgium)

2023-03-12

-------------------------------------------

Dag Eddy,

Je foto's zijn subliem! Het resultaat op de deuren en vensters is ook verrassend mooi langs de binnenkant!

Zo krijg je de foto's in twee versies te zien, echt knap!

Bedankt voor je unieke foto's. Ze zullen gedurende een jaar (2023-2024) een bijzondere eyecatcher zijn in de stad Herentals!

Jasmien Withofs, Consulent Cultuur,

CC 't Schaliken, Grote Markt 35, Herentals (Belgium)

2023-03-03 

-------------------------------------------

(Top left) Eddy Verloes - "Against the current" (from the series 'Losing Our Minds') 

(Top right) Koenraad Tinel - Schets uit 'Verhalen van het Pajottenland'  - www.koenraadtinel.be

(At the bottom) Martine Vyvey - "Reaching Out"  -  www.martinevyvey.be

Thanks a lot, Eddy ! 

 

Martine Vyvey, Oostende (Belgium)

2023-03-02 

-----------------------------------------


Dag Eddy,

Sommige van je foto's doen mij aan die van Braeckman denken, maar daar houdt de vergelijking op. Je bent geen navolger of epigoon van hem. Je hebt zelf een sterke fotografische persoonlijkheid ontwikkeld. Je stáát er als fotograaf.

Hartelijke groet,

Patrick Auwelaert

Recensent Doorbraak

2023-02-09

________________________________

Beste Eddy,

Jij bewijst dat fotografie veel meer is dan techniek.

Veel échter

dan in elkaar geknutselde beelden,

opgelegde handelingen.

En ogenblikken die staren in de wazige verte.

Alles begint bij zien!

Volhard in de boosheid. Absolvo te.

 

Philippe Duchamp (Belgium)

2023-02-04

------------------------------------------

Dag Eddy,

Ik ben echt regelmatig onder de indruk, niet alleen van jouw beelden (en vaak de intelligente humor erin) maar daarenboven ook nog eens van de combinatie met de intelligente woordspelingen erbij …Hoed af !

Het maakt me ook nieuwsgierig naar jouw verhaal.

Hartelijke groet

Hilde Wampers, fotografe (Belgium)

2023-01-20

-----------------------------------------------

Tus fotos hablan.

Gracias Eddy Verloes !!!

Matilde Lenzano (Spain)

2023-01-16 

------------------------------------------------

Beste Eddy,

 

Ik ben grote fan van jouw fotografie - echt sterk !

Vele groeten,

Ann Peuteman 

Auteur en journaliste bij Knack (Belgium)

2023-01-16 

-------------------------------------------------

Finalist LIFE FRAMER Humans of the World Competition,  comment by Amanda Hajjar, Founding Director of Fotografiska NY (USA), 

2023-01-12

-------------------------------------------------------

Beste Eddy,

We zijn enorm blij met je werk "Zen at sea" .

Eindelijk hebben we het een mooi plaatsje gegeven.

Fijn eindejaar ! 

Dirk en Ellen, Tienen (Belgium)

2022-12-31

----------------------------------------------------

(Na de voorstelling van 'Aardelingen' in zaal De Manège Tienen):

Ik begrijp niet dat je poëzie kan schrijven bij de foto's van Eddy Verloes, 

gewoonweg omdat zijn foto's pure poëzie op zich zijn.

Maud Vanhauwaert , dichter (Antwerpen)

2022-12-17

----------------------------------------------------

Beste Eddy,

Ik heb je kunstboek 'Aardelingen' goed ontvangen. Chapeau voor deze schitterende realisatie!

Het ligt hier binnen handbereik, ook voor elke bezoeker. Geniet van het eindejaar en laat 2023 zijn zoals je foto's:

speels met licht en contrast ! 

Arthur Moens (Belgium)

2022-12-30

------------------------------------------------------

Beste Eddy,

ik ontving vandaag van uitgeverij Snoeck Publishers mijn recensie-exemplaar van 'Aardelingen', waarvoor dank.

Wat een prachtig boek alweer ! 

Een grote proficiat aan jou, Geert Jan Beeckman en Jef Neve.

Ik heb besloten een apart artikel te wijden aan het boek, waarin dan zowel foto's, gedichten en muziek aan bod komen.

Hartelijke groet, 

Patrick Auwelaert (recensent Doorbraak)

2022-12-22

-----------------------------------------------------

Eddy,

je maakt zeer inspirerende werken met jouw hele eigen blik.

De wereld heeft nood aan mensen met een oog dat verder en dieper kijkt.

Ik geniet en kijk graag over je schouder mee. Alle lof voor je werken.

Hans Cantryn (Belgium)

2022-07-29

-----------------------------------------------------

Eddy Verloes is a wonderful Belgian photographer. I chose his image, Apocalypse Now, a dramatic, arresting black and white image of trees and clouds and water, for our recent exhibition, “Trees.”  He first came to my attention with a black and white image he had in our “Life” exhibition, juried by Alyssa Coppleman, of Orthodox Jewish men playing on the beach. It was titled, “Losing our Minds.” Amanda and I gave it the Director’s award. It reminded me of the work of the French photographers Cartier- Bresson and Robert Doisneau, but it also had a bit of Monty Python.

 

As I was hanging the exhibit, I kept going back to it. It was truly joyful. It was a smile generator during the pandemic. In my opinion, it accomplished much of what a work of art should – it wouldn’t let you walk by and it proudly evoked an emotion. How many folks just walk by “Guernica” or can’t feel good looking at Wayne Thiebaud’s cakes?

 

Eddy is an award-winning visual storyteller. He asks us not to put him in a box on the home page of his website – not possible. 

 

Kevin Tully

gallery director

 

A Smith Gallery

103 north nugent ave

Johnson City Texas 78636

www.asmithgallery.com

 

2022-07-25

----------------------------------------------------------

Hello Eddy, 


I have just discovered your work through your multi-awarded series 'Losing our minds' and I am really impressed how you manage to capture movement and stillness at the same time and how you manage to tell stories through your street photographs. 
I am setting up a new website called 'Travelling Light Club' (www.TravellingLightClub.com) where I present my work but also where I introduce other artists (photographer, painter, writer, etc...). I would like to write an article about your work if you are ok with it. It would be a written interview with a few questions and a selection of photos presenting your work.

A few words about me. I decided, when my daughter was born, three years ago, to try to turn my photography passion into my profession. I did not expect that in those three years, my photos have received several international awards, have been exhibited in museums and sold all over the world. You can take a look at my work at www.vincentdupontblackshaw.com.

I decided to embark on this project earlier this year after Instagram deactivated, without reason or explanation, my pro account (with over 11,000 followers). After several months without any answer (despite several reminders), I finally resigned myself to recreate two new accounts: one personal (@vdblackshaw) and one for this project (@travellinglight_club) but I especially realised that I didn't want to be dependent on a social network to present my work and that I also wanted to be able to accompany my work with explanations (and not only display a wall of images).

I look forward to hear from you,


Vincent Dupont-Blackshaw 

travel artist - artiste de voyage (France)

VincentDupontBlackshaw.com
@VDBlackshawFacebook

 

2022-07-08

----------------------------------------------------------

Dag Eddy,

Je bent een beeldenjager, die - zoals jagers op wild - op wacht ligt. Knap !

Een van je grote fans !

Eric De Koster (Belgium)

2022-06-06 

----------------------------------------------------------

Hallo Eddy,

Er zit een grote poëtische kracht in al je foto's.

Ik kende je werk niet, en het is een hele ontdekking voor mij. Ik voel achter alles een (verwante) ziel zitten in de manier van kijken.

Je slaagt erin in elke foto gevoel over te brengen, en dat is een hele kunst.

Daar hou ik enorm van. 

Prachtig!

Liesje Pieters (Belgium)

2022-06-05 

-----------------------------------------------------------

Hi eddy,

Your photo "Zen at sea" has turned up and its fantastic - it has pride of place on our living room wall so thank you once again!

I also bought your book "Buiten zinnen/Losing Our Minds" from the series (with the poems) which is great!

Best,

Nick Imrie, Granada (Spain)

2022-05-19

----------------------------------------------------------

(Message on Facebook)

We are very happy to have this photographic genius, and Pangea Prize winner on board !

Eddy Verloes Influx Gallery

 

Jack Savage, CEO Influx Gallery, Nothing Hill, London (UK)

2022-05-17

------------------------------------------------------------

Beste Eddy

“Buiten Zinnen - Losing Our Minds”

Een beklijvende poëzieavond gisteren in het CC De Kruisboog in Tienen met de voorstelling "Buiten zinnen/Losing Our Minds"…

Twee jaar geleden tijdens onze groepstentoonstelling ‘perdu/retrouvé’ in de pastorie van Meldert zag ik je foto’s van de Joden aan het strand voor het eerst. Ik was onmiddellijk geboeid… Eddy, je gaat potten breken, zei ik nog, en zonder nadenken wou ik één van je werken.

Ondertussen win je de ene na de andere Internationale prijs met deze reeks en is het geworden tot wat ik gisterenavond zag en hoorde.

De sterke woorden van Benno Barnard, de muziek en beelden blijven hangen…

De tijdsgeest zal er ook vast en zeker mee te maken hebben.

“Je bent een sleutel waarvan het huis is weggegooid.De gaten in je mantel liet je achter.”(Benno Barnard)

Are we Losing Our Minds? Heeft de geschiedenis Alzheimer? Of zijn de dingen weer gewoon zoals ze zijn?…

Steven Palmen , kunstenaar (Belgium)

2022-04-30

-------------------------------------------------------

2022-03-24

---------------------------------------------------------------

Dear Eddy,

The opening of your exhibition 'Losing Our Minds' was great ! Thank you so much!

Have a great weekend!

Best,

Evgeny 

Space Place Gallery of Contemporary Photography, Nizhny Tagil, Ural, Russia

2022-03-11

---------------------------------------------------------------

Hallo Eddy

'Statues in the storm' heeft een mooie plaats gekregen naast een foto van Leopold Oosterlynck.

We zijn erg blij met je werk, bedankt voor de info en tot later, 

Johan De Smet, Leuven, (Belgium)

2022-02-28

Dag Eddy,

Heel blij met je meesterwerk "Zen at sea". Onze klanten en wij zelf genieten er hier elke dag van in ons restaurant in Watou !

Tot spoedig!

Stefaan Couttenye - Meesterkok en promotor van de bierkeuken

't Hommelhof Watou (Belgium) 

2022-02-25

----------------------------------------

Mijnheer Verloes,

Door de voorstelling Buiten zinnen/Losing our minds in CC De Grote Post in Oostende kwam ik met uw werk in contact. De vermelde fotoreeks doet mij enorm denken aan het werk van de Poolse schilder Leszek Skurski, van wie we een werk bezitten (zie bijlage hieronder).

Kan u mij zeggen wat de prijs is voor een afgewerkt exemplaar van uw foto "Losing Our Minds" die ik hieronder heb meegestuurd (afmeting 90x120cm) ? We zouden dit dan als pendant van het werk van Skurski ophangen op de tegenoverstaande muur.

Met vriendelijke groeten,

Paul Lauwers (Belgium)

2022-02-20

----------------------------------

Beste Eddy,

Hierbij een foto voor je archief van jou en schepen van Cultuur, Denise Vandevoort bij de opening van je schitterende expo 'Buiten zinnen/Losing Our Minds' in de Bib Leuven Tweebronnen tijdens  de Poëzieweek 2022.

Hartelijke groet en nog veel succes !

Hugo Briers, Leuven (Belgium)

2022-01-20

--------------------------------------------

Hallo Eddy,

Je reeks van de chassidische Joden op het strand (Losing Our Minds) is gewoonweg prachtig !

Ze doet me denken aan de compositie "By the sea" van de wereldbekende Griekse pianiste Eleni Karaindrou.

Hartelijke groeten,

Nathalie Rombouts (Belgium)

2022-01-13

 
Good morning Mr. Eddy,
 
I wanted to tell you something, even if I don't know you personally and you don't know me. 
They have set up a photo exposition in my town, and every single morning, when I walk to get the bus, I see one of your photos which is printed in big format and displayed in a street. The title of the photo is "Losing our minds"; it is the one with the boys running on the sand. I know nothing about the context in which you took this photo, nothing about the men photographed and sadly I know nothing about you and your job, but I can tell you that this photo I see everyday really moves me. It has something that catches my attention, it is mysterious in a way, and really dreamlike.
When you compliment an artist, you never know if he actually likes that particular art work of his... anyway, I can tell you that I personally really like it.
My sincere compliments for this beautiful photo. 
 
Emma Tinelli 
Coordinatrice d’exposition. Musée des Beaux Arts de Rouen I AE Nice (France)

 

2021-11-30

--------------------------------------------------

Hi Eddy,

Danke für das schöne, wenn auch kurze Gespräch.
Du machst umwerfende Fotos!!!!!!!

Herzlich

Dirk Groß (Affordable Art Fair Brussels - Belgium)

www.atelier-dirk-gross.de (Warendorf - Deutschland)

2021-09-25

--------------------------------------------------

Geachte heer Verloes

 

Dhr. Goossens wenst u van harte te bedanken voor het mooie foto- en gedichtenboek, alsook voor de even mysterieuze cd.

Hij zal van dit allemaal, zoals u zelf adviseert, op zijn tempo genieten.

Met de oprechte groeten van Peter.

Fijn weekend!

 

Met vriendelijke groeten 

Valérie Vander Haeghen
Personal assistant to Peter Goossens - Hof van Cleve - Kruisem

2021-08-27

---------------------------------------------------

Hey Eddy,

Ik vind je serie "Losing Our Minds" zo gaaf. Je fotoreeks doet me op de een of andere manier denken aan die beroemde foto's van de dansende paters in de sneeuw, gefotografeerd door de Italiaanse fotograaf Mario Giacomelli. Er zit dezelfde beweging in voor mij. Heel knap gedaan.

 

Danielle Van Zadelhoff - fotograaf (Belgium)

2021-07-28

-----------------------------------------------------

Beste Eddy,

Gisteren naar 'Lens op de Mens' in Pelt gegaan met een neef (fotograaf) en een nicht, die in Limburg wonen. Overpelt, Neerpelt, dat is zo dicht bij Hamont waar mijn vader vandaan is.

Je hebt daar in het CC Pelt een mooie tentoonstelling van de chassidische joden, we waren er kort na enen en alleen...wat ons toeliet ook de muziek bij de foto's te laten spelen. Mooi hoor! Het was echt de moeite, ook al omdat we voor het volledige pakket gegaan zijn en ook de openlucht -fotoroute van het festival  "Lens op de mens"  verspreid over Overpelt gedaan hebben. Daar hingen ook nog foto's van jou, o.a. die prachtige foto aan de Damse vaart.

Naar de tentoonstelling 'Buiten zinnen/Losing Our Minds' in het Maagdenhuismuseum in Antwerpen gaan we zeker ook nog; daar heb je natuurlijk een totaal ander kader.

Wat een goede ingeving om net die dag naar zee te gaan! Ik heb  er nog wat vraagjes over, maar die stel ik jou nog wel eens als we mekaar zien.

In elk geval nog eens proficiat!

 

Hartelijke groet!

 

Anne Van Vlierden

2021-07-28

-------------------------------------------------------

Geachte heer Verloes, beste Eddy,

Heel veel dank voor uw aardige bericht. Ik heb genoten van uw waanzinnig mooie werk en kijk ook nu nog met regelmaat in het boek. De mooie, licht melancholische gedichten van Benno Barnard gaan een interessante dialoog met uw beelden aan, waarin dan juist weer verstilde uitbundigheid, maar ook verwondering en plezier te vinden is. Ik hoop dat het boek veel lezers/kijkers zal weten te bereiken. 

Hartelijke groet,

Geertjan


Dr. Geertjan de Vugt
Coördinator Wetenschap & Kunst
Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen Amsterdam

2021-07-02

-------------------------------------------------------

Beste Eddy, ik zal jouw raad ter harte nemen en "Buiten zinnen/Losing Our Minds" heel rustig bekijken, lezen en beluisteren. Eerst dus de foto's... want die zijn pure poëzie... er zit veel zachtheid, zelfs dromerigheid in... ik wil ze puur binnenkrijgen zonder beïnvloeding van de gedichten en de muziek. Ik wil voelen wat ze met mij doen. Daarna wil ik de verhalen van anderen pas toelaten.

Ik vind vooral het contrast tussen het donkere van eeuwenoude identiteit die de Joden door hun kledij uitdragen en het speelse van de wind, dat aan die keppeltjes, sjtreimels en pijpenkrullen trekt en de vluchtigheid van het pure, witte zand, voor mij beide allusies op het leven. Prachtig !

Nikki Petit (Belgium)

2021-05-22

-----------------------------------------------------

"Buiten zinnen/ Losing Our Minds"

Wat een boek, wat een geschriften, wat een muziek !
Eddy Verloes , ik heb hier geen woorden voor. Iedereen zou dit prachtboek in zijn collectie moeten hebben. De combinatie van je foto's, de gedichten en de muziek is gewoonweg impeccable. Het heeft daarom een vaste waarde in ons interieur gekregen.
Voor degenen die meer willen weten.
Ik citeer vanaf de achterzijde van het boek:
"Toen fotograaf Eddy Verloes in het voorjaar van 2020 bij stormachtig weer een groep uitgelaten chassidische Joodse jongens op een Belgisch strand zag, maakte hij foto's die over de hele wereld zouden reizen en hem naam en faam bezorgen. Hij vroeg Benno Bernard, minnaar van de Joodse wereld, gedichten te schrijven bij de reeks.
"Buiten zinnen" is het even ontroerende als grappige resultaat van hun samenwerking. Geïnspireerd door de foto's en de gedichten gingen Bart Bekker en Jan Vanwinckel van het studioproject 'The river curls around the town' op hun beurt de uitdaging aan om deze teksten op muziek te zetten.
Wie interesse heeft, breng ik graag met hem in contact om een exemplaar te verkrijgen.

Sanne Meysmans (Belgium)

2021-05-21 

-------------------------------------------------------

Hello from USA. You and I are in the PH21 show, Stories. I thought your photos in the show were wonderful! I live by the beach in New Jersey and because of the pandemic, I found that I was walking to the beach and taking too many pictures there. I told myself to stop but I'm drawn to it. This is my world right now so it's best to just get used to it! I just requested to follow you on instagram (your account is private).  Hope to follow you on instagram and see you at the online gallery opening in May.

Take care, Dorie Dahlberg (USA)

2021-03-25

--------------------------------------------------------

Beste Eddy,

Ik zag uw foto " Losing our minds" in de B&W Photography van maart 2021. Prachtige foto. Ook uw site is prachtig. Complimenten!

Met vriendelijke groet,
Adriaan van den Bos (The Netherlands)

2021-03-23

---------------------------------------------------------

Dear Mr Verloes,

I hope that this message finds you and your family in good health and high spirits.

I was following the work of a fellow ethnic Armenian photographer (based in Sochi), Lilit Matevosyan (https://www.dodho.com/i-had-left-my-home-early-in-the-morning-by-lilit-matevosyan/), and came across your amazing B&W work on the Belgian beach. Fantastic work!

https://www.dodho.com/losing-our-minds-by-eddy-verloes/

It reminded me of an unforgettable, almost surreal experience I had years ago when I decided to stop at a train stop - Ostende, and go to the city beach (must have been in April). The weather changed drastically from one minute to another, from sunny to quite dark, with the color of the water and the magic, mysterious light, also changing abruptly (not to mention the cliffs protruding from the shallow waters, the small waves were washing over - something that I have never seen in the Black Sea of Bulgaria where I grew up , nor on the East Coast of the U.S., where I live now). 

All of a sudden, shockingly to me, the long beach that was teeming with people became desolated. It was quite a surreal experience, especially when the sun came back again suddenly and people started coming back almost as quickly as they have left.

I had something like an illumination then, realizing where the light in Breughel paintings came from. He and his contemporary painters lived and painted in such unique (to me) weather conditions !

Remember that you now have a big admirer in Washington, DC and that my home is always open for you and your family !

Very respectfully,

Noris Sakkarayan (USA)

2021-03-15

---------------------------------------

Hallo Eddy,

Ik zag vandaag een foto verschijnen op Your Daily Photograph:  het beeld sprak me onmiddellijk aan.

Toen zag ik eronder je naam staan, toen ben ik naar je site www.verloes.com gegaan omdat ik

een vermoeden of intuïtie had, van meer in dat genre te vinden.

Toen kwam ik bij de reeks "Losing our minds".

Ik ben in elk geval fan !

Geweldige reeks. Natuurlijk moet je soms ook een beetje geluk hebben dat 

zo'n situatie zich voordoet op een moment dat je daar wel of niet toevallig was.

Maar de situatie was er, en je hebt ze wel schitterend in beeld gebracht.

Dat is natuurlijk de fotograaf die er zijn visie in legt.

Fijn werk.

 

Hou het goed en tot een volgende ontmoeting!

 

Paul Baelemans

 

Penningmeester

Fotogroep Antwerpen (Belgium)

2020-06-12